Nieuw boek hoogleraar innovatie Jeff Gaspersz

Civis Mundi Digitaal #51

Kansen ontdekken om permanent te innoveren

Steeds meer organisaties beseffen dat ze alleen door innovatie en creativiteit hun ambities kunnen realiseren. In zijn nieuwe boek ’Zo ontdek je kansen voor innovatie’, geeft hoogleraar innovatie op Nyenrode Jeff Gaspersz, praktische inzichten aan organisaties, managers, professionals en ondernemers om steeds opnieuw kansen te ontdekken om te innoveren.

Managers in middelgrote en grote organisaties vragen zich continue af: Hoe versterk ik de innovatiekracht van mijn team? Maar ook voor professionals komt het erop aan om wendbaar en innoverend om te gaan met hun loopbaan in een zeer beweeglijke organisatie. In het huidige tijdsbeeld wordt hard afgerekend op resultaten en een langdurige werkzekerheid is niet (meer) aan de orde. Er zijn momenteel meer dan een miljoen ZZP’ers die steeds opnieuw kansen moeten ontdekken om de volgende opdracht te verwerven.

Hoogleraar Jeff Gaspersz heeft voor zijn nieuwste boek een groot aantal cases en onderzoeken doorgenomen. Hij komt tot de conclusie dat nieuwe innovatiekansen kunnen worden ontdekt, door een aantal simpele technieken en gewoonten toe te passen die iedereen kan leren. In zijn boek laat hij passende voorbeelden de revue passeren.

Prof. dr. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en ondernemer. Voorheen was hij verbonden aan de Erasmus Universiteit en aan KPMG. Hij schreef als auteur of co-auteur een grote verscheidenheid van boeken en artikelen over innovatie en creativiteit. ( www.jeffgaspersz.nl )