Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs tijdens derde editie InScience

Civis Mundi Digitaal #52

Tijdens de Junioropening van InScience, op woensdag 8 november, wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Uit 27 inzendingen, afkomstig van universiteiten en umc’s in Nederland, zijn 10 onderzoeken genomineerd. Kinderen kunnen van 15 oktober t/m 7 november stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant vinden via de website van Het Klokhuis.

 

De Klokhuis Wetenschapsprijs

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Er zijn 27 onderzoeken ingezonden, allen afkomstig van verschillende Nederlandse universiteiten en umc’s. De prijs wordt in 2017 voor de tweede keer uitgereikt. Het Klokhuis bekroont met deze wetenschapsprijs interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.

 

Nominaties

De shortlist met nominaties is samengesteld door Het Klokhuis. De winnaar wordt gekozen door kinderen. Kinderen kunnen van 15 oktober t/m 7 november via een stemtool op de website van Het Klokhuis stemmen op één van de 10 genomineerde onderzoeken. De genomineerde onderzoeken zijn afkomstig van Tilburg University (1), Rijksuniversiteit Groningen (2), Universiteit Maastricht (1), Universiteit van Amsterdam (3), Universiteit Utrecht (1), UMC Radboud (1), Academisch Medisch Centrum (1). Kijk hier voor meer informatie over de genomineerden.

 

Junioropening InScience

De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Junioropening van InScience op woensdagmiddag 8 november om 15:00 uur in LUX Nijmegen. De opening wordt gepresenteerd door de Klokhuis-presentator Pascal Tan. Naast de uitreiking van de prijs, wordt de première van de Klokhuisaflevering ‘Wonen op Mars’ getoond, het winnende onderzoek van afgelopen jaar.