Naomi Novik komt naar de Dag van het Fantastische Boek

Civis Mundi Digitaal #56

Stichting Fantastisch Genre kondigt trots aan dat de Amerikaanse fantasyauteur Naomi Novik aanwezig zal zijn tijdens de Dag van het Fantastische Boek. Dit literair festival vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 in Tolhuistuin, Amsterdam.

Novik is bekend als auteur van de Temeraire-reeks en het boek Ontworteld. De stichting heeft haar uitgenodigd als de eregast van het literair festival.

Naast Novik zal de Dag van het Fantastische Boek een divers literair programma presenteren dat de Nederlandse verbeeldingsliteratuur in de schijnwerpers plaats. Naast auteurslezingen, zullen uitgevers, wetenschappers, acteurs en andere professionals elk op hun manier een blik werpen op de genres fantasy, sciencefiction en horror.

WIE IS NAOMI NOVIK?

Naomi Novik is in het jaar 1973 geboren in New York. Na haar studies in Engelse literatuur en Informatica was ze betrokken bij het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide. Kort daarna koos ze voor een carrière als fantasyschrijfster. Haar debuut publiceerde ze in 2006: His Majesty’s Dragon is het eerste deel van haar wereldwijd geloofde Temeraire-serie. Niemand minder dan regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings, King Kong) heeft een optie op de verfilming van deze fantasyreeks.

Ook in Nederland is Naomi Novik geen onbekende. Uitgeverijen Luitingh-Sijthoff en Boekerij hebben bijna al haar boeken vertaald. In 2015 kwam bij de eerstgenoemde uitgeverij Ontworteld, de Nederlandse vertaling van Uprooted, uit. Deze maand bracht Luitingh-Sijthoff dit boek opnieuw uit als paperback.

DAG VAN HET FANTASTISCHE BOEK

De Dag van het Fantastische Boek is een literair festival in Amsterdam. Het vindt plaats op 14 april 2018 in Tolhuistuin. Als enige in zijn soort focust de Dag van het Fantastische Boek op de genres fantasy, sciencefiction en horror. Het programma is een kruisbestuiving tussen de mainstream literatuur, de geek scene en popcultuur.

Tijdens dit literair festival in Amsterdam luister je naar voordrachten en workshops van auteurs met diverse achtergronden. Ook zie je acteurs het beste van zichzelf geven en presenteren wetenschappers op een voor iedereen begrijpelijke manier hun nieuwste inzichten. Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Harland Awards, de grootste prijzen binnen de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur niet. Kortom, de Dag van het Fantastische Boek inspireert lezers én schrijvers.

PRAKTISCHE INFO

Dag van het Fantastische Boek, 14 april 2018, Tolhuistuin, Amsterdam

Dag van het Fantastische Boek is een initiatief van Stichting Fantastisch Genre. Het literair festival geniet de financiële steun van het Nederlands Letterenfonds.

https://www.dagvanhetfantastischeboek.nl/