Talent mag niet verloren gaan. Investeer nu in vluchtelingen!

Civis Mundi Digitaal #61

De meeste vluchtelingen die recent naar Nederland zijn gekomen, zitten nog steeds in de wachtstand en krijgen geen mogelijkheden om hun eigen toekomst vorm te geven. De behoefte aan onderwijs en bijscholing, maatwerktrajecten en financiële ondersteuning is vele malen groter dan het aanbod. Het UAF heeft te maken met een groot aantal aanmeldingen en kan het vraagstuk niet alleen oplossen.

Op Wereldvluchtelingendag, 20 juni jl., vroeg het UAF daarom op diverse manieren aandacht voor de positie van vluchtelingen die hier een toekomst willen opbouwen. Zo werken we – samen met u - aan het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen en moedigen we werkend en studerend Nederland aan om in actie te komen en kansen te creëren voor vluchtelingen.

Wat kunt u verwachten?

 

 

Bijlage in Trouw

In Trouw verschijnt een speciale bijlage met twee artikelen van het UAF. De studenten Shamsa (l) en Sedr (r) vertellen over hun studie- en werkplannen en hun ervaringen als nieuwkomers. Uit hun verhalen blijkt onder meer op welke manier gemeenten, onderwijsinstellingen en werkgevers het verschil kunnen maken bij het realiseren van hun plannen (of juist niet). 

 

Expeditie NL

Met het project ‘Expeditie NL’ enthousiasmeren we jongeren en studenten om zich in te zetten voor het UAF, door mentor te worden. Dit doen we onder meer met deze vijf filmpjes die we online verspreiden. 

Het bekijken en delen waard!

 

 

 

Alumni Talks & documentaire De Deal

Samen met Alumni Talks van de Universiteit van Amsterdam organiseren we een bijeenkomst over het vluchtelingenvraagstuk in debatcentrum SPUI25. Verschillende wetenschappers besteden aandacht aan de gevolgen van de Turkije-deal. Ook het werkervaringsproject van de UvA en het UAF wordt toegelicht. Onder meer UAF-cliënt Bashar al Khatrib deelt zijn ervaringen. Wilt u er ook bij zijn? Toegang is gratis, er zijn nog kaarten!

 

 

 

PhotoVoice-project met Ahmet Polat

Met een multimediale publicatie tonen we de integratie-ervaringen van UAF-studenten en hun studentmentoren op Tilburg University. De publicatie is gemaakt door de hoofdrolspelers zelf: zij deden mee aan een PhotoVoice-project van het UAF in samenwerking met fotograaf Ahmet Polat en magazine Univers en leerden zo elkaar en de studentenstad beter kennen. 

 

 

Wat kunt u doen?

Op www.uaf.nl en social media verspreiden we de boodschap: ‘Talent mag niet verloren gaan. Investeer nu in vluchtelingen!’

Help ons door deze boodschap te delen in uw netwerk of organisatie. Volg ons op Facebook en Instagram. Gebruik de volgende hashtags #vluchtelingen en #talent.