Het is waar. Hij neemt nooit meer op.

Civis Mundi Digitaal #61

Aankondiging van: Geerteke van Lierop, Een zee van glas. Over de dood die het leven dichterbij brengt. Uitgeverij Ten Have, Utrecht, 2018.

In de zomer van 2016 kwam de grote liefde van actrice Geerteke van Lierop door verdrinking om het leven. Een onverwachte dood die haar blik op het leven en de tijd voorgoed veranderde.

In Een zee van glas beschrijft Van Lierop het eerste jaar na deze ingrijpende gebeurtenis. Op een geheel eigen manier geeft ze woorden aan haar verdriet en het harde gemis.

In het boek vindt Van Lierop troost. Maar er is meer. In dit grote verlies blijkt onverwachte schoonheid te schuilen. Kunst toont Van Lierop de kracht van de verbeelding, die een nieuw perspectief biedt. Toevallige ontmoetingen met vreemden geven haar het gevoel niet alleen te zijn. Daarnaast laat Van Lierop zien dat onze omgang met de dood ook een pijnlijk ongemak toont: vrienden gaan het gesprek uit de weg, op familiefeestjes vallen stiltes. Het verdriet biedt paradoxaal genoeg ook nieuwe kansen. Parallel aan de emoties beschrijft de auteur op een open manier hoe ze zich herpakt.

Een zee van glas is een verhaal in fragmenten. Het is troostrijk en universeel, in een stijl die tegelijk ingetogen en beeldend is.


Titel: Een zee van glas
Ondertitel: Over de dood die het leven dichterbij brengt
Auteur: Geerteke van Lierop
ISBN: 9789025906672
Uitgeverij: Ten Have
Uitvoering: Gebonden
Omvang: 112 pagina’s 
Verschijningsdatum: 25-09-2018

 


 

Geerteke van Lierop (1980) studeerde af in Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU in Amsterdam en volgde theateropleidingen in Amsterdam en Londen. Als actrice is ze te zien in o.a. GTST, Flikken Maastricht en De zaak Menten.
Kijk voor meer informatie op https://geerteke.com/