Arminius agenda: Nacht van de Dictatuur, Wim Pijbes, Ubuntu en meer

Civis Mundi Digitaal #63

 

 

Nacht van de Dictatuur // Wim Pijbes // Ubuntu // El Bachiri en burgemeester Aboutaleb // Vintage markt // Open Monumentendag // Medische doorbraken die de wereld veranderen // Rotterdam Metropool // Jan Brokken // George Monbiot en Rutger Bregman.

* Aan de volgende dertig mensen die een kaartje kopen voor de Nacht van de Dictatuur mogen we het nieuwste boek van Jamie Bartlett ’People vs. Tech’ weggeven. Wees er dus snel bij!

Jamie Bartlett, Noord-Korea en politieke correctheid

Nacht van de Dictatuur

za 15 sep • 20:00 - 24:00

Dictaturen rukken op: de wereldwijde vrijheid neemt al meer dan een decennium af. Ook in het Westen groeien anti-democratische tendenzen. De jaarlijkse Nacht van de Dictatuur houd je daarom alert met een gevarieerd programma! Dit jaar met techblogger Jamie Bartlett die waarschuwt voor de ondermijnende invloed van internet op de democratie en een speciaal programma over het geheimzinnige Noord-Korea met een virtual reality bezoek aan de metro van Pyongyang. Verder over de zachte terreur van politieke correctheid en de techniek van ophitsende speeches. En speel het dictator-tafelvoetbalspel: het is nu eenmaal oneerlijk verdeeld in de wereld!

Koop kaarten → Lees meer

 

 

 

Open Monumentendag

met gratis rondleidingen

za 8 sep • 11:00 - 17:00

Midden in het culturele hart van Rotterdam staat de enige Jugendstil kerk van Rotterdam. Tijdens Open Monumentendag is haar bijzondere architectuur en zijn de verschillende vertrekken in het gebouw te bezichtigingen.

Gratis
→ Lees meer

Een Jihad van Liefde: Mohamed El Bachiri in gesprek met burgemeester Aboutaleb

zo 23 sep • 20:00

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen die in 2016 bij de aanslagen in Brussel om het leven kwam. Zijn liefdevolle speech in het Belgische tv-programma De Afspraak beroerde miljoenen en werd het meest bekeken filmpje ooit op de Vlaamse televisie.

Koop kaarten
→ Lees meer

Denkcafé

Rotterdam Metropool

wo 10 okt • 20:00

Steden als Los Angeles en Shanghai hebben een diverse economie zodat ze bestand zijn tegen crisissen. Daarnaast zijn ze duurzaam: wegen, infrastructuur en voorzieningen worden er het meest efficiënt benut, hun ecologische voetafdruk is per inwoner gemeten veruit de kleinste. Heeft de metropool de toekomst? Moeten Rotterdam en Den Haag meer versmelten en wat betekent dat voor Rotterdam?

Koop kaarten
→ Lees meer

Jan Brokken: De rechtvaardigen

Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde

di 16 okt • 20:00

Jan Brokken beschrijft het leven van de in Rotterdam geboren Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Koop kaarten
→ Lees meer

Mogobe Ramose – Ubuntu

wo 29 aug • 20:00

De Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose is dé hedendaagse vertegenwoordiger van het Afrikaanse ‘Ubuntu’. Dit is een filosofie die een heel andere kijk biedt op universele thema’s als rechtvaardigheid, waarheid, taal, religie, natuur en ethiek.

Koop kaarten
→ Lees meer

Monumentenlezing met Wim Pijbes

De toekomst van het verleden

vr 7 sep • 20:00

Wim Pijbes, directeur van Stichting Droom en Daad en oud-directeur van het Rijksmuseum Amsterdam, opent Open Monumentendag 2018 met de jaarlijkse Monumentenlezing.

Koop kaarten
→ Lees meer

ArminiusstAge

za 8 sep • 11.00 - 17:00

ArminiusstAge is een bijzondere markt op het voorplein van Arminius met mode, vintage, design, Magreeth Olsthoorn, Marokkaanse sounds en Franse crêpes van buurbistro Laurentius.

Gratis
→ Lees meer

Denkcafé

Medische doorbraken die de wereld veranderen

do 27 sep • 20:00

Veroudering terugdraaien, lichaamseigen weefsel dat een kunsthartklep vervangt, nooit meer verkouden, griep, SARS of ZIKA en het einde van AIDS en hepatitis B. Topwetenschappers vertellen op deze avond over hun doorbraken en voorspellen de gevolgen van hun vindingen.

Koop kaarten
→ Lees meer

Een nieuw verhaal voor de wereld

Met George Monbiot en Rutger Bregman

za 27 okt • 12:00

Volgens George Monbiot is er door het neoliberalisme een cynisch mensbeeld ontstaan en heeft doorgeschoten marktdenken geleid tot eenzaamheid, onrechtvaardige ongelijkheid en onmacht om belangrijke zaken als klimaatverandering krachtig aan te pakken. Wat is er nodig voor een effectieve aanpak? Monbiot gaat in gesprek met Rutger Bregman.

Koop kaarten
→ Lees meer

 

 

 

Arminius verhuurt haar zalen voor debatten, congressen, diners, bruiloften, concerten en andere bijeenkomsten. Zij kan de organisatie van grote en kleine evenementen ondersteunen of volledig uit handen nemen.

Op zoek naar een unieke locatie? Bekijk hier de zalen en mogelijkheden en neem contact op met Arminius via 010-4363800 of verhuur@arminius.nu.

 

 

 

Programma

→ Bekijk het hele programma

za 4 aug

Uitverkocht: Heather Nova – an intimate acoustic evening

wo 29 aug

Mogobe Ramose – Ubuntu

vr 7 sep

Monumentenlezing met Wim Pijbes
De toekomst van het verleden

za 8 sep

Vintage markt

za 8 sep

Open Monumentendag
met gratis rondleidingen

za 15 sep

Nacht van de Dictatuur: Jamie Bartlett, Noord-Korea en politieke correctheid

zo 23 sep

Een Jihad van Liefde: Mohamed El Bachiri in gesprek met burgemeester Aboutaleb

do 27 sep

Denkcafé: Medische doorbraken die de wereld veranderen

wo 10 okt

Denkcafé: Rotterdam Metropool

ma 15 okt

In De Leeuwenhoek On Tour

di 16 okt

Jan Brokken: De rechtvaardigen
Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde

za 27 okt

Een nieuw verhaal voor de wereld
Met George Monbiot en Rutger Bregman

do 22 nov

Kennisbijeenkomst Leefbaarheid en Veiligheid

 

 

     

 

 

Kaartverkoop

Koop je kaarten online op arminius.nu of vanaf een half uur voor aanvang van het programma aan de deur.

Arminius
Museumpark 3
3015CB Rotterdam


010 436 38 00
info@arminius.nu