Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn samen in SENANG, een voorstelling over identiteit

Civis Mundi Digitaal #74

In SENANG maakt dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. In deze muzikale voorstelling zwijgt generatie drie niet langer maar vraagt, poert en confronteert. Krachtig en kwetsbaar. Geregisseerd door Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten. SENANG is van dinsdag 8 januari t/m zondag 8 februari 2019 te zien in Bellevue lunchtheater.

“Als iets te pijnlijk is dan zwijg je erover. En daarmee basta! Totdat er vragen gesteld worden. Er om gelachen wordt. Misschien een beetje gehuild ook. Omdat het in je bloed zit.” Klemens Patijn & Nynke Heeg

Over SENANG

In SENANG spelen Nynke Heeg en Klemens Patijn met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders. Een groep, niet allochtoon niet autochtoon, met een flink vermogen om stilzwijgend op te gaan in de Nederlandse samenleving.

Nynke en Klemens zijn op het toneel alles behalve geruisloos. Met rake klappen op de Kendangdrums en zoete pianoklanken troeft het duo elkaar af. De twee lonken lieflijk met de klanken van Indorock en geven adem aan een verzwegen schreeuw.

Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen. Om grip te krijgen op hun gemixte roots. Ze plaatsen elkaar, gewenst of niet, terug in de straten van Bandung.

SENANG
is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog; familiegeschiedenissen die in het naoorlogse Nederland samensmolten met de rustgevende klanken van melkbussen in koude weilanden.

spel Klemens Patijn, Nynke Heeg
regie Jos van Kan
een voorstelling van Tg Goed Gezelschap

Speeldata

Dinsdag 8 januari t/m zondag 8 februari 2019 om 12:30 uur (m.u.v. ma/za)
Première: zondag 13 januari 2019 om 12:30 uur
Theater Bellevue, Amsterdam

Over de makers

Nynke Heeg (actrice en theatermaker) werkte bij diverse theatergezelschappen zoals Tryater en PeerGroup. Ze is o.a. te zien in de tv-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen en de film Redbad.

Klemens Patijn
(acteur en theatermaker) maakte en speelde locatievoorstellingen voor Oerol en de Karavaan. Hij werkte als acteur bij o.a. bij Toneelgroep Amsterdam en het NNT. Daarnaast is hij te zien in diverse filmproducties en op de televisie in o.a. Flikken Maastricht en Soof.

Jos van Kan
(regisseur) werkte o.a. bij Artemis, Asko|Schönberg Ensemble, Concertgebouw Amsterdam, Holland Festival, Oostpool, Orkater, Slagwerk Den Haag en het Zuidelijk Toneel. Hij regisseerde meer dan vijfentachtig theater-, muziektheater- en operavoorstellingen in Nederland en Duitsland.

Meer informatie & kaarten

www.theaterbellevue.nl/senang