Wilma Mesman van Heaveness schrijft spirituele roman

Civis Mundi Digitaal #77

Als succesvolle zakenvrouw verwierf Wilma Mesman (1970) internationale bekendheid met haar designbloemwerk. Op Facebook heeft ze 330.000 volgers met Heaveness. Nu is er haar eerste spirituele roman ‘Dat klopt’, waarin een jonge zakenvrouw in Myanmar op zoek gaat naar haar ware zelf en een nieuwe invulling van haar leven.

Mesman is een bekende naam in de bloemenbranche. Ze was onder meer art director van het Bloemencorso, ontwierp spraakmakend en vernieuwend bloemwerk, gaf boeken uit, organiseerde events en was betrokken bij de promotie en marketing van de Nederlandse bloemenbranche door Bloemenbureau Holland. Eind vorig jaar werd Mesman uitgeroepen tot Topvrouw van de Bollenstreek 2018.

Net als de hoofdpersoon uit de roman heeft ze haar bedrijven verkocht om zich op andere creatieve activiteiten te kunnen richten. Haar Facebookpagina Heaveness is met 330.000 volgers een enorm succes. De positieve, spirituele berichten op de pagina bereiken wekelijks 15 miljoen mensen.

Uitgedaagd door haar volgers schreef Mesman haar eerste spirituele roman. In ‘Dat klopt’ verkoopt de jonge zakenvrouw Amy van Daalen haar bedrijf omdat ze ondanks al haar successen niet gelukkig is. Tijdens haar kleurrijke reis door Myanmar, met de prachtige cultuur, mensen en gewoonten, maakt ze kennis met een entiteit die zich manifesteert als monnik. De avonturen waarin ze verzeild raakt, blijken vijf opdrachten van de monnik die duidelijk maken wat de spirituele essentie van haar zoektocht is. Zo leert ze omgaan met onverwerkt verlies, intuïtie en de kracht van het universum. Dat is zo’n fijn gevoel dat ze continu vol verwachting uitkijkt naar wat nog komen gaat. Stralend, nieuwsgierig en blij.

Romanpersonage Amy heeft veel gelijkenissen met auteur Wilma Mesman. Ze is een bijzondere verschijning met oneindig veel energie, altijd stralend en lachend. Ze geneest mensen door hen te healen en geeft volgers persoonlijk nieuwe moed na verlies. ,,De schijnbare tegenstelling dat een succesvolle zakenvrouw een spirituele roman schrijft is juist leuk,” zegt Mesman. ,,Ik ben absoluut een zakenvrouw, maar ben ook spiritueel. Veel succesvolle zakenmensen volgen hun onderbuikgevoel of intuïtie, maar als je dat spiritueel noemt zou het ineens raar zijn.”

Voor haar fans heeft ze eerst 500 proefexemplaren laten drukken. Die waren snel uitverkocht en de reacties waren lovend. Een lezer schrijft: ,,Ik heb het boek gelezen en het was voor mij een openbaring. Ik ben meegereisd, ben meegevoerd en ben nu ook een andere weg ingeslagen, voel dat ik een andere kant op gestuurd word.” De mensen die niet goed weten waar hun leven naartoe gaat, wil Mesman richting geven, een guideline om het juiste pad te vinden. ,,Dan is het fijn om te horen dat mensen het boek in één adem uitlezen,” zegt ze.