Dichterbij dan je denkt

Civis Mundi Digitaal #84

Aankondiging van: Mariana Leky, Dichterbij dan je denkt. Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 2019.

 

 

Op 28 mei verschijnt de nieuwe roman van Mariana Leky, Dichterbij dan je denkt. Net als in haar succesvolle vorige roman, Vanuit hier zie je alles,neemt Leky je mee in een sprookjesachtig verhaal, geschreven in haar kenmerkende stijl: droevig en grappig tegelijk. Een originele, intelligente en ontroerende roman. Vraag nu een recensie-exemplaar aan.

 

 

De wereld van Katja stort in wanneer ze haar man verliest. Dan komt ze een oudere heer tegen in haar trappenhuis. Deze dr. Blank blijft logeren en weet haar met astronautenvoeding en wijze adviezen weer op de been te krijgen. Het avontuur begint pas goed wanneer ook een brandweerman zich na een valse brandmelding met groot gemak in Katja’s leven nestelt. Het drietal onderneemt een roadtrip naar de Nederlandse kust, waar Katja haar levenslust hervindt.
 

‘De betoverendste en grappigste liefdesroman in lange tijd.’ TAZ

‘Geestig en treurig, magisch en menselijk, en enorm intrigerend.’ Süddeutsche Zeitung

‘Een sprookje voor iedereen die niet van sprookjes houdt. Prachtig, moeiteloos geschreven, intelligent en ontroerend.’ Kulturspiegel
 

 

Over de auteur


Mariana Leky (1973) woont in Berlijn. Haar romans zijn in diverse talen vertaald. Haar vorige roman, Vanuit hier zie je alles (het okapiboek), was favoriet bij lezers, boekhandelaren en pers.

Gegevens

Verschijnt: 28 mei 2019
Paperback | Prijs: € 15,- 
Aantal pagina’s: 192
ISBN: 978 90 468 2469 6
Verschijnt ook als e-book
Oorspronkelijke titel: Die Herrenausstatterin | Vertaling: Lucienne Pruijs