Kishore Mahbubani komt naar Nederland

Civis Mundi Digitaal #84

 

Het Westen als het centrum van wereldwijde rijkdom en macht heeft zijn langste tijd gehad. China en India, en opkomende landen in Latijns-Amerika en Afrika nemen de toppositie over. Er is geen westerse leider die durft te zeggen dat er nu aan deze periode van westerse hegemonie een einde komt. Maar de bevolking ondervindt wel dagelijks de gevolgen van deze aardverschuiving. Trump als president, de Brexit en andere politiek opmerkelijke gebeurtenissen kunnen er voor een deel door worden verklaard.

 

 

In dit polemische boek onderzoekt Kishore Mahbubani de mythen en het zelfbedrog van de westerse macht. Hij stelt dat het Westen zijn macht en idealen niet langer aan de wereld als geheel kan opleggen. 
Wat moet het Westen doen? Het klinkt paradoxaal, maar alleen door de neergang te erkennen kan het op lange termijn succesvol blijven, zo betoogt Mahbubani. 
Van 23 tot en met 26 mei komt Mahbubani naar Nederland!
De auteur houdt twee prestigieuze lezingen, waarvan één beperkt toegankelijk voor een algemeen publiek.


 

Over Is het Westen de weg kwijt?:

‘Een krachtige oproep (...) geen aangename boodschap.’ Paul Kennedy, auteur van The Rise and Fall of the Great Powers
 
‘De koude douche die dringend nodig is om het Westen nieuw leven in te blazen.’ Fareed Zakaria, auteur van The Post-American World

 

Kishore Mahbubani, voormalig diplomaat, is hoogleraar Practice of Public Policy aan de National University of Singapore. Hij publiceert regelmatig in de Financial Times, Time, Newsweek en The New York Times. Mahbubani heeft een aantal boeken op zijn naam staan, waaronder de internationale bestseller De eeuw van Azië. ​

 

Gegevens

Reeds verschenen
Oorspronkelijke titel: Has the West Lost it?
Vertaald door Nico Groen
€ 14,99
Paperback
13,5 x 21 cm
160 blz.
ISBN 978 90 468 2419