’Nederland Kantelt’ legt fundament voor een nieuwe samenleving

Civis Mundi Digitaal #27

’Nederland Kantelt’ legt fundament voor een nieuwe samenleving
Landelijke roadtrip trapt op 27 november af met een exclusief event op een unieke locatie in Rotterdam

De komende 50 jaar gaat meer veranderen dan in de afgelopen 500 jaar.
Rotterdam - Op donderdag 27 november 2014 organiseert de DND Groep het event ’Rotterdam Kantelt’(www.rotterdamkantelt.nl). Het event vindt plaats in werelderfgoed de Van Nelle Fabriek. De nieuwe samenleving staat centraal deze dag. Toonaangevende gamechangers confronteren en prikkelen bezoekers met de huidige koers in Nederland én met de kanteling die in de Nederlandse samenleving gaande is. Systemen lopen vast, grondstoffen raken op, de komende 50 jaar zal meer veranderen dan in de afgelopen 500 jaar. Dit zorgt ervoor dat nu al 82% van de ondernemers in Nederland ervan overtuigd is dat ze hun businessmodel moeten aanpassen aan de veranderingen in de samenleving. Maar hoe? Hoe kunt u hier nu al succesvol op anticiperen, als bedrijf én als mens? Tijdens ’Rotterdam Kantelt’ krijgt u hiervoor een ’sneak preview into the future’. Het event maakt onderdeel uit van ’Nederland Kantelt’, een roadtrip die de komende jaren door Nederland trekt en zo een stevig fundament legt voor een nieuwe samenleving in Nederland.

Liever zelf kantelen dan een duw krijgen.
Gamechangers als transitieprofessor Jan Rotmans, ruimtevaarder André Kuipers, entrepreneur Leendert Bikker, filosoof Henk Oosterling en De Nieuwe Dominee vormen een deel van de line-up. Samen met andere kantelaars nemen zij de bezoekers tijdens ’Rotterdam Kantelt’ mee naar de nieuwe samenleving. Een samenleving die gevoed wordt door een bottom-up beweging, een kanteling, die de huidige koers in Nederland wijzigt van ik naar wij, dus van individualisme naar samenredzaamheid. Maar ook van concurrentie naar combinatie, van graaien naar groeien, van exploitatie naar coöperatie.

Voor wie?
Voor iedereen die beseft dat het anders moet en die liever zelf kantelt dan een duw krijgt. Eerder kantelen dan concullega’s levert 100% voordeel op. Het event ’Rotterdam Kantelt’ is daarmee een unieke gelegenheid voor friskijkers, dwarsdenkers, visionairs, kantelaars en creatieve ondernemers om vernieuwende, innoverende contacten te leggen. Zij zullen samen uiteindelijk voor de kanteling zorgen. De website www.rotterdamkantelt.nl biedt alle informatie over het interactieve event, inclusief de mogelijkheid tot inschrijven.